RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 867

17 вересня 2015 року

VІІ Міжнародний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» зібрав понад 500 учасників

VІІ Міжнародний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» зібрав понад 500 учасників

4 вересня 2015 р. відбувся VІІ Міжнародний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!», який зібрав рекордну кількість учасників – понад 500.

Програма форуму охопила найбільш актуальні напрямки економічного розвитку і включала 2 пленарних засідання і 7 панельних дискусій, під час яких виступили 77 спікерів, а вдала маркетингова стратегія і плідна робота зі спонсорами дозволили провести форум без залучення бюджетних коштів. У роботі форуму взяли участь представники дипломатичних місій в Україні з 17 країн світу;топ-менеджмент транснаціональних корпорацій та інвестиційних фондів; народні депутати України; представники центральних органів влади, які визначають стратегію економічного розвитку України та керівники органів місцевого самоврядування, які здійснюють практичні кроки з реалізації цієї стратегії; керівники програм технічної допомоги Україні; представники бізнесу та громадських організацій, представники провідних засобів масової інформації – учасників форуму було так багато, що у величезному залі засідань п’ятизіркового готелю Харків Палац навіть було складно знайти вільне місце.

Про статус форуму свідчать слова одного із спікерів першого пленарного засідання – Надзвичайного та Повноважного Посла США в Україні Джеффрі Пайєтта, який відзначив доречність проведення такого міжнародного заходу саме на Харківщині, адже, за його словами, область відома своєю індустріальною базою, науковими університетами, освіченою робочою силою та розвиненою IT-сферою. Зокрема він сказав: «США мають солідну історію партнерських відносин з Харківською областю. Найбільш масштабний проект, який реалізується сьогодні, – це фінансування розробки установки джерела нейтронів, над якою працюють харківські вчені. Уряд США вклав у проект понад 70 млн дол., і це не межа – у нас великі плани на майбутнє». Також пан Посол повідомив, що восени Україну відвідає американська делегація, в якій будуть представники уряду і великих компаній, а на завершення сказав: «Ми вважаємо, що у Харківській області – величезний потенціал, і регіон впевнено рухається вперед!

Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Нідерланди в Україні Кейс Ян Рене Кломпенхаувер відмітив, що бачить багато викликів, які стоять перед Україною та, особливо, Харківським регіоном: «Харкову треба повністю оновити свою економіку, і зараз у вас є можливість використовувати угоду про асоціацію з ЄС». Він також підкреслив, що в України є багато можливостей для розвитку, особливо, у сфері сільського господарства: «Багато голландських компаній уже присутні тут, і ми хочемо рухатися далі», – наголосив Посол.

Під час форуму була підписана Додаткова угода до Меморандуму про співробітництво Харківської облдержадміністрації та Американської торгової палати в Україні. За словами Андрія Гундера, президента Американської торгової палати в Україні, Додаткова угода до Меморандуму надасть змогу розширити напрямки співпраці бізнес-представників Харківщини із закордонними підприємцями.

Також в рамках роботи форуму відбулося підписання Меморандуму про співробітництво між Харківською обласною державною адміністрацією та Канадсько-Українською торгівельною палатою і підписання контрактної угоди вартістю майже 33 млн євро між ПАТ «Турбоатом» і австрійською компанією Inkla Tradingand Engineering з поставок енергетичного обладнання для модернізації діючих блоків АЕС у в Болгарії та Фінляндії.

Під час форуму також було досягнуто згоди про контракт між ПАТ «Турбоатом» і американським гігантом – компанією Holtec International, яка виступає генеральним підрядником зі спорудження центрів зберігання відходів ядерного палива на АЕС України. «Турбоатом» виступить у якості субпідрядника проекту і завантажить замовленнями суміжні підприємства Харківської області. Цей проект відкриває можливості розширити співпрацю з Holtec International і по інших напрямках, зокрема, мова йде про створення АЕС малої потужності. Контракт на суму 60 мільйонів доларів США має бути підписаним уже до кінця цього року. Наміри підписати контракт з ПАТ «Турбоатом» у найближчі місяці підтвердив присутній на пленарному засіданні «Стратегія економічного розвитку» віце-президент компанії Holtec International Ріаз Аван. Він також повідомив про намір продовжити вести бізнес з харківським підприємством і озвучив суму запланованих контрактів: 200 млн доларів США.

Під час форуму було зроблено ще один важливий крок у розвитку стратегічного співробітництва харків’ян з американською компанією Babcock&Wilcox:досягнута конкретна домовленість про масштабування проекту з будівництва двох енергоефективних, екологічно чистих міні-ТЕЦ у Куп'янську і реалізація ще 47 проектів в інших районах Харківської області з фінансуванням з бокуамериканського інвестиційного фонду.

Ще одна домовленість щодо інвестування в соціально значимі проекти на території регіону була досягнута між керівництвом Харківської області та американською інвестиційною корпорацією MG Star INC. Серед іншого, це будівництво та реконструкція енергетичних комплексів, а також модернізація інфраструктурних, комунальних, промислових і агропромислових об'єктів. Обсяг фінансування по кожному з проектів може становити від 5 до 50 мільйонів доларів США.

За інформацією
http://www.led.org.ua