RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 713

22 жовтня 2015 року

Міжнародний форум «AGROPORT-2015»

Міжнародний форум «AGROPORT-2015»

У Харкові відбувся другий міжнародний форум «AGROPORT-2015».

Це єдиний аграрний захід на Україні, внесений до календарю ООН. Форум відвідали близько 5000 гостей, технічні новинки представили понад 300 сільськогосподарських компаній з різних країн світу. Під час форуму відбулися виставки, тест-драйви та дегустації - загалом 23 різнопланових заходи. Свою продукцію та технічні розробки представили місцеві аграрії та гості з 12 країн світу.

У рамках «AGROPORT-2015» вчені та товаровиробники зібралися на четвертий Східноукраїнський агрофорум. Своїм досвідом розвитку бізнесу поділилися експерти з Польщі та Німеччини. Харківських фермерів також вчили агрокредитуванню - у форумі взяли участь 56 кредитних спілок України. Фахівці відзначають, що найвищий інвестиційний потенціал в Україні має саме аграрний сектор.

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін підкреслив, що на даний момент регіон є лідером в Україні у сфері розвитку міжнародних відносин. В області розроблена і діє комплексна програма інноваційно-інвестиційного розвитку сільського господарства, у якій визначені пріоритети агропромислового виробництва. Проведення форуму «AGROPORT-2015» - ще один крок до просування продукції харківських виробників на зарубіжні ринки.

На другий день гостям форуму презентували молодіжний проект - «Агротури». Харків'яни побували у 12 регіонах України і зняли серію короткометражних фільмів про проблеми і досягнення фермерів. А найбільш видовищним був третій день. У суботу на полігоні тракторного заводу пройшли змагання зі спортивної оранки: землю обробляли на час і точність.Також презентували дві технічні новинки - трансформер і електротрактор.

Харківські конструктори розробили єдиний в Україні трактор-трансформер. Він ефективно працює в полі, і в той же час, завдяки гумовим гусеницям, може їхати по асфальту, не пошкоджуючи дорожнє покриття. Цей безшумний трактор називається «Едісон». Електромодель з літієвими батареями не має аналогів у світі - стверджують розробники. Тягові характеристики краще, ніж у його дизельного аналога, але при цьому він в десять разів економніше. За одну годину трактор можна підзарядити від стаціонарної станції і за 10 годин - від звичайної електророзетки. На ХТЗ планують запустити нову модель у серійне виробництво.

Завершився Міжнародний форум «AGROPORT-2015» драйв-шоу: пройшли перегони на тракторах з причепами, а також тракторний армрестлінг. Перемагала машина, що змогла перетягнути канат на свою сторону. Переможець змагань отримав приз - трактор від ХТЗ.

За інформацією
http://www.objectiv.tv/